Yrityskaupat kokemuksella

Myydään yritys

 

Kaupan vaiheet

 

Painotamme yrityskaupassa systemaattista työtä. Yrityskaupan vaiheet noudattavat yleensä kaupasta riippumatta samaa rakennetta. Alla on kuvattuna yrityskaupan vaiheet.

1 kk-vuosia
1-2 kk
2- 3 kk
1- 1,5 kk

11. Sopimukset

Yrityksen osto

 

Yrityksen osto

Meillä on laaja kokemus asiakkaidemme yrityisostoista. Palvelemme yrityksen omistajia koko ostoprosessissa strategian luomisesta lähtien. Avustamme myös suoraan nimettyjen kohteiden ostamisessa, haltuunoton suunnittelussa ja rahoituksen järjestelyssä.

 

 

Haluatko ryhtyä yrittäjäksi? 

 

Olemme toteuttaneet merkittävän määrän yrityskauppoja, joissa yritys siirtyy yrittäjävetoiseksi. Autamme toimivan rahoitusmallin löytämisessä ja viemme yrityskaupan läpi alusta loppuun.

Yrityskaupan rahoitus

 

Yrityskaupan rahoitus

 

Kun tarvitset rahoitusta yrityskaupan toteuttamiseksi, me avustamme sinua rahoitusratkaisun luomisessa, rahoitukseen liittyvän dokumentaation valmistelussa, sijoittaja- ja rahoittajakontakteissa sekä erilaisten rahoitus- tai kovenanttisopimusten neuvotteluissa.

 

MBO-Kauppa

 

Management buyout on yrityskauppa, jossa toimiva johto ostaa yrityksen. MBO-kauppa on hyvin käyttökelpoinen yrittäjäpolvenvaihdoksissa, yrityksen rakenteen muokkauksessa tai sen ytimeen kuulumattomien toimintojen myynnissä. Toimiva johto tuntee yrityksen parhaiten, jolloin kaupan rahoitukseen tai toiminnan jatkuvuuteen liittyvät riskit ovat vähäisimmät.

Parhaat yrityskaupat varmistat kytkemällä MBO Partners Oy:n mukaan heti prosessin valmisteluvaiheessa. Kun toteutusmalli on luotu, meidän tehtävänä on viedä hanketta vaihe vaiheelta eteenpäin ja toteuttaa yrityskauppa. Työ on neuvotteluita, dokumentointia, laskelmia, rahoituksen hankkimista ja projektin johtamista. MBO-kauppa käy läpi samat vaiheet kuin muutkin yrityskaupat, mutta erityistä painoa saavat valmisteluvaihe, kohteen määrittely ja liiketoimintasuunnitelma, keskinäiset toimitus-, palvelu-, tms. sopimukset, osakassopimus sekä ostajan rahoitus.

Ostajan oman pääoman määrä ratkaisee yrityskaupan muun rahoituksen. Vieras pääoma hankitaan tapauskohtaisesti yhdeltä tai useammalta rahoittajalta. Kauppahinnan noustessa miljooniin euroihin, ostaja joutuu harkitsemaan, onko mahdollista saada omistus kokonaan, myydäänkö yksikkö yhdessä vai useammassa vaiheessa tai onko intressitahoja, jotka voidaan kytkeä mukaan sijoituksella/omistuksella.

 

Sukupolvenvaihdos

Onko sukupolvenvaihdos ajankohtainen?

 

Toteutamme yritysten sukupolvenvaihdoksia säännöllisesti. Meille on kertynyt laaja tietämys sukupolvenvaihdoksista ja niissä tärkeistä huomioitavista asioista.

 

Kokemustemme mukaan yrityksen sukupolvenvaihdoksen keskeisimmät valmistelun aiheet ovat jatkajien roolit ja vastuut, verotus sekä vaihdoksen käyntiin saattaminen. Myös ajoitus, yrityksen tilanne, perheen muut lapset, jne. ratkaisevat. Järjestelyn toteuttamiseen voidaan käyttää kauppoja, lahjakirjoja, erilaisia liiketoimintajärjestelyjä, pääomitusta tai näiden yhdistelmiä. Prosessin läpivienti kestää kuukausista vuosiin. Yritysten sukupolvenvaihdosten verohuojennukset ovat hyvät ja niitä kannattaa käyttää.

Yrityskaupat kokemuksella

  • LinkedIn Social Icon

Voit ottaa meihin yhteyttä luottamuksellisesti. Alkukeskustelu kanssamme ei velvoita sinua mihinkään.

MBO Partners Oy

 

Salomonkatu 17 A

00100 Helsinki

Puhelin 09-6855 1644

info@mbopartners.fi

www.mbopartners.fi