Teampac yrittäjäpolvenvaihdos


Teampac Oy logo

Teampac Oy on Pohjoismaiden suurin kosmetiikan, hygienia-, puhdistus- ja desinfiointituotteiden, näytepakkausten sekä auto- ja teollisuustuotteiden sopimusvalmistaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli noin 8,5 milj. euroa, henkilövahvuus 50 henkeä ja kannattavuus erinomainen.Joulukuussa 2015 yhtiössä toteutettiin osittainainen yrittäjäpolvenvaihdos ja henkilöstöanti. Henkilöstö omistaa uudesta Teampac Oy:stä 40 % ja Perttu Valajan perheyhtiö 60 %. MBO Partners Oy toimi neuvonantajana kaupoissa, rahoituksessa ja henkilöstöannissa.


2011 syksyllä Oy Teampac Ab osti osti kosmetiikan ja teknokemian tuotteiden sopimuspakkaukseen keskittyneen Trekos Oy:n liiketoiminnan. MBO Partners Oy toimi osatajan neuvonatajana.


MBO Partners Oy toimi 2004 Oy Teampac Ab:n silloisten omistajien neuvonantajana osakkeiden myynnissä. Yhtiö oli kuitenkin ajautunut rahoitusvaikeuksiin ja myynnin sijasta omistusjärjestely toteutettiin pääomittamalla. Löysimme yritykselle uuden vetäjän, Perttu Valajan, joka sijoitti tuntuvan riskipanoksen yhtiöön. Sijoituksen yhteydessä neuvoteltiin vanhojen osakkaiden asteittainen exit ja järjestettiin uudelleen yhtiön koko rahoitus.