Palkkajohtajasta omistajaksi – tapa vaurastua

Palkkajohtajasta omistajaksi – tapa vaurastua

Yhä useampi korkeasti koulutettu miettii omaa yritystä. Ja monet ovat sen jo toteuttaneet.

Lahjakkaat nuoret perustavat yrityksensä suoraan kansainvälisille markkinoille ja ovat saaneet paljon huomiota nykyisessä start-up hypessä. Kokeineille palkkajohtajille suosittelen yritysostoa tai MBO kauppaa.


Meillä on viimeisen parin-kolmenkymmenen vuoden aikana teollisuuden kansainvälistymisen myötä nopeasti kasvanut kyvykäs johtajien ja asiantuntijoiden ammattikunta, joka hallitsee liiketoiminnan laidasta laitaan. Johtajilla on hyvä kielitaito, kokemusta myynnistä, markkinoinnista, jakelukanavien avaamisesta, tuotantotoiminnoista, ihmisten johtamisesta, jne. Kun kaikille ei riitä paikkoja suuryritysten terävimmässä kärjessä, monelle hyvä vaihtoehto on siirtyä omaan bisnekseen. Yrityksen omistajaksi houkuttelee mahdollisuus omin toimin vaikuttaa ja vaurastua.


Johtajalle nopea ja fiksu tapa omaan yritystoimintaan avautuu yrityskaupan kautta. Toimivan johdon MBO kauppa on yksi erikoistapaus tässä kentässä. PK-yrityksissä on paljon potentiaalia laajentaa vientiin, kansainvälistyä tai muuten kehittyä. Tässä on sauma kokeneille johtajille. Johtajat voivat tuoda osaamistaan yrityksiin, jotka työllistävät suomalaiset jatkossa. Omistajajohtajalle avautuu uusi pelikenttä, jossa korporaatioiden sisäisten vääntöjen ja powerpointtien sijasta voi aidosti keskittyä asiakkaisiin, hakea uusia toimintatapoja tai luoda ratkaisuja tuote/palvelutarjontaan. Motivoivaa! Ja mahdollisuus vaurastua eri tavalla kuin palkkatöissä.


Oman pääoman niukkuutta tai puutetta ei pidä nähdä esteenä. Meidän konsulttien tehtävä on järjestää yrityskaupan rahoitus eli luoda kaupan rahoitusmalli sekä etsiä omaa ja vierasta pääomaa yrityskaupan toteuttamiseksi. Yrittäjä- tai rahoitusriski on aina olemassa, mutta tuskin sen suurempi kuin johtajan työ- tai toimisuhteen päättymiseen liittyvät riskit.

Rohkaisen kaikin keinoin palkkajohtajia ottamaan yhteyttä yrityskaupan ammattilaisiin. Oikean kohteen löytyminen voi viedä jonkin aikaa ja yrityskaupan prosessikin kuukausia. Siis ajoissa liikkeelle!


Matti Mattila


Toimitusjohtaja

MBO Partners Oy


Lue lisää:


MBO-kauppa- reitti omistajaksi