MBO-kauppa

Management buyout on yrityskauppa, jossa toimiva johto ostaa yrityksen. MBO-kauppa on hyvin käyttökelpoinen yrittäjäpolvenvaihdoksissa, yrityksen rakenteen muokkauksessa tai sen ytimeen kuulumattomien toimintojen myynnissä. Toimiva johto tuntee yrityksen parhaiten, jolloin kaupan rahoitukseen tai toiminnan jatkuvuuteen liittyvät riskit ovat vähäisimmät.

Parhaat yrityskaupat varmistat kytkemällä MBO Partners Oy:n mukaan heti prosessin valmisteluvaiheessa. Kun toteutusmalli on luotu, meidän tehtävänä on viedä hanketta vaihe vaiheelta eteenpäin ja toteuttaa yrityskauppa. Työ on neuvotteluita, dokumentointia, laskelmia, rahoituksen hankkimista ja projektin johtamista. MBO-kauppa käy läpi samat vaiheet kuin muutkin yrityskaupat, mutta erityistä painoa saavat valmisteluvaihe, kohteen määrittely ja liiketoimintasuunnitelma, keskinäiset toimitus-, palvelu-, tms. sopimukset, osakassopimus sekä ostajan rahoitus.

Ostajan oman pääoman määrä ratkaisee yrityskaupan muun rahoituksen. Vieras pääoma hankitaan tapauskohtaisesti yhdeltä tai useammalta rahoittajalta. Kauppahinnan noustessa miljooniin euroihin, ostaja joutuu harkitsemaan, onko mahdollista saada omistus kokonaan, myydäänkö yksikkö yhdessä vai useammassa vaiheessa tai onko intressitahoja, jotka voidaan kytkeä mukaan sijoituksella/omistuksella.

MBO Partners Oy

 

Salomonkatu 17 A

00100 Helsinki

Puhelin 09-6855 1644

info@mbopartners.fi

www.mbopartners.fi

  • LinkedIn Social Icon