Yrityskaupat Kokemuksella
Yrityskaupat Kokemuksella
Yrityskaupat Kokemuksella
Yrityskaupat Kokemuksella

MBO-kauppa

Toteutamme jatkuvasti MBO-kauppoja, jossa myydään yritys toimivalle johdolle. Malli on hyvin käyttökelpoinen yrittäjäpolvenvaihdoksissa, yrityksen rakenteen muokkauksessa tai sen ytimeen kuulumattomien toimintojen myynnissä.

Parhaat yrityskaupat varmistat kytkemällä meidät mukaan MBO-hankkeeseen heti prosessin valmisteluvaiheessa. Kun toteutusmalli on luotu, meidän tehtävänä on viedä hanketta vaihe vaiheelta eteenpäin ja toteuttaa yrityskauppa. Työ on neuvotteluita, dokumentointia, laskelmia, rahoituksen hankkimista ja projektin johtamista, joiden tuloksena syntyy onnistunut yritysjärjestely.

MBO-kaupan vaiheet ja rahoitus:

MBO-kauppa, jossa myydään yritys toimivalle johdolle, käy läpi samat vaiheet kuin muutkin yrityskaupat, mutta erityistä painoa saavat valmisteluvaihe, kohteen määrittely ja liiketoimintasuunnitelma sekä ostajan rahoitus.

Mahdolliset yrityskaupat alkavat tunnustelulla, onko toimiva johto kiinnostunut omistuksesta tai onko heidän riskinottohalu ja –kyky riittävät kaupan toteuttamiseksi. Tätä seuraa yrityskauppakohteen ja sen arvon määrittäminen. Lähes poikkeuksetta kohteesta laaditaan liiketoimintasuunnitelma, jota tarvitaan myös rahoituksen hankkimisessa. Yrityskauppasopimusten lisäksi MBO-kauppaan liittyy usein palvelu-, toimitus-, tms. sopimuksia.

MBO-kaupan rahoitus eroaa normaalista yrityskaupasta, sillä ostajan lisäksi rahoitukseen osallistuvat usein myyjä ja mahdolliset sijoittajat.

Ostajan oman pääoman määrä ratkaisee, paljonko vierasta pääomaa yrityskaupalle saadaan. Vieras pääoma hankitaan tapauskohtaisesti yhdeltä tai useammalta rahoittajalta. Kun myydään yritys ja kauppahinta nousee miljooniin euroihin, ostaja joutuu harkitsemaan, onko mahdollista saada omistus kokonaan, myydäänkö yksikkö yhdessä vai useammassa vaiheessa tai onko intressitahoja, jotka voidaan kytkeä mukaan sijoituksella/omistuksella.

MBO-kaupan tyypilliset sopimukset:

Normaalien kauppasopimusten ohella MBO-kaupassa eteen tulee yleensä osakassopimus, jossa MBO-ryhmä ja muut mahdolliset osakkaat sopivat keskinäiset toimintaperiaatteensa.

Kun yksikkö irrotetaan MBO-kaupalla isommasta kokonaisuudesta, kauppaan liittyy yleensä erilaisia toimitus-, palvelu-, hankinta-, tms. sopimuksia, jotka säätelevät myyjän ja ostajan keskinäistä kaupankäyntiä. Sopimukset on syytä tehdä riittävän pitkäaikaisiksi ja niin, että niissä on molemmin puolin joustoa muuttuvien olosuhteiden varalle.

Ota meihin yhteyttä, kun mietit miten teet onnistuneet yrityskaupat, jossa myydään yritys toimivalle johdolle. Alkukeskustelu kanssamme ei velvoita sinua mihinkään.

widgetwall

Me toteutamme yrityskauppasi.

Jos olet aikeissa myydä yrityksesi tai etsit kiinnostavia yrityksiä ostettavaksi, ota meihin yhteyttä!

otayhteytta

Tutustu myös:

Vuokrajohtaminen
talentpro
Suorahaku
talentpro